debut i msv

14.11.2018

Hej allesammans! Nu så var det ett tag sedan som jag skrev på bloggen men jag tänkte försöka komma igång nu igen. Jag hoppas att du hänger på! Det har hänt en hel del sedan jag skrev sist. Jag och hatten har bland annat kommit igång ordentligt med tävlingar nu som jag tänkte berätta lite om. 

Jag har startat ett par LA:4:or för att få rutin med hatten på tävlingar men nu förra helgen så var jag faktiskt ute och debuterade msv dressyr på storhäst. Tävlingen var i Örebro så det var inte så långt att åka vilket var skönt men då jag startade bland dom första så fick vi ändå åka från stallet klockan 05.40. Jag vill helst vara på tävlingen 2h innan start så att man inte känner någon stress då jag tror att det är lätt då att man blir ofokuserad och kommer av sig från vad man egentligen ska göra eftersom att man bara stressar runt för att hinna med. Jag har även en lång framridning för att han ska bli mjuk i kroppen och vara redo för dom kraven jag ställer inne på banan. Jag tycker nämligen att en bra uppvärmning är grunden för arbetet man gör efteråt och speciellt på hästar som är lite till åren men även på yngre för att bygga upp en stark muskulation. 

På framridningen så koncentrerade jag mig på att bara försöka rida likadant som jag gör hemma eftersom att jag vill behålla lugnet i både mig och hästen. Jag red honom i låg form och försökte ta igenom honom i sidorna. När han kändes uppvärmd så satte jag honom på bakbenen och satte tryck i honom så att han skulle börja röra sig lite och bli mer uppmärksam. 

Inne på banan så försökte jag bara att rida som vanligt och vara noggrann. Tyvärr så blev hatten lite för taggad så han gjorde byten i galoppen och började piaffera i skritten. Men jag föredrar en häst som är positiv till tävlandet så det gjorde mig ingenting. Jag var slarvig i skolorna vilket drog ner procenten ytterligare. Denna ritt har tusen saker som jag vill förbättra och göra bättre men jag satte mitt första kval till msvb och med tanke på att detta var min debut så är jag även mycket nöjd över våran prestation som ett ekipage. Jag hade även den bästa känslan inne på banan. han kändes riktigt fin! 

I söndags var det även farsdag och jag vill passa på att tacka min pappa för allt han gör för mig. Detta hade aldrig vart möjligt utan din hjälp <3

Jag hoppas ni har en trevlig vecka! 

Vi hörs!

kram Sandra 

instagram: Sandralodin och dressageteamlodin 

facebook: sandralodin, hatchet dressage och dressageteamlodin

mail: dressageteamlodin@gmail.com

sc: jeanette.lodin