går igenom MSV:B2 del för del 

08.12.2018

Hej allesammans! I dagens inlägg tänkte jag gå igenom varje moment i MSVB:2 för att verkligen tänka igenom bit för bit. 


inridning i samlad galopp. Där ska jag rama in honom och känna att han går fram för båda skänklarna och att han är rak och stabil. Han ska vara på bakbenen och jag ska rida in honom i halten. Sedan ska jag komma fram i samlad trav och där vill jag att han startar med bakbenen och sedan inte rusar iväg utan att det verkligen blir samlad trav direkt 

sedan rider jag ut i vänster varv och fortsätter i samlad trav genom hörnet för att sedan vid andra bokstaven komma fram i mellan trav och där ska jag se till att trycka på ordentligt men fortfarande inte att han rusar ifrån mig utan att jag verkligen ser till att han luftar stegen lite men fortfarande är med på banan. Sedan innan hörnet så samlar jag ihop honom igen till samlad trav och böjer igenom honom lite i hörnet så att han slappnar av i över linjen igen. 

sedan är det in i en trav öppna på halva långsidan. Här ska jag vara tydlig med böjningen men ändå se till att hans bakben fortfarande är på spåret så att det inte blir skänkelvikning istället. 

sedan är det en båge som börjar som en halv volt men sedan rider jag rakt fram på medellinjen för att sedan vid nästa bokstav rida ut som en halv volt igen fast till höger. Här ska jag ta tillvara på bågarna och se till att få ner honom i formen och sedan se till att han är rakställd mellan volterna. Han får heller inte springa iväg utan han ska vara kvar hos mig hela tiden. 

sedan direkt efter bågarna så går jag direkt in i en höger trav sluta där jag ska se till att han är ställd till höger och verkligen trampar på fram och under sig. Han ska även få med bakdelen också så att det verkligen blir tvärning men heller inte för mycket. Sedan precis innan g så avslutar jag slutan och fortsätter rakt fram 

sedan rider man ut i höger varv i samlad trav för att sedan vid R öka traven och sedan samla ihop den igen. Samma sak här, han får inte springa ifrån mig utan han ska lufta stegen men fortfarande vara på jobbet. 

(sedan fortsätter det på samma sätt i andra varvet)

sedan rider man ut i vänster varv i samlad trav och vid S vänder man över ridbanan. Här ska jag bara se till att han är ordentligt i samling och att han är avspänd i överlinjen. 

sedan på mitten vid I så gör man hallt och ryggar 4 steg. Här ska han vara rak och jag ska se till att det blir exakt 4 steg då det är väldigt petigt om man vill inte förlora poäng på sådana slarv saker. 

sedan rider jag ut i mellan skritt och skrittar ut i höger varv. Han ska vara framme och ha god balans och bjudning och jag ska se till att han hela tiden är rak och balanserad. 

på mitten utav långsidan så vänder man över till k i ökad skritt. Här länger jag formen och ser till att skritta med i vartenda steg samtidigt som han skrittar genom kroppen och tar vägvinnande steg. Ska även se till så att han går i en något öppnare form för ibland blir det så att han dyker i formen när jag länger tygeln och det gillar inte domarna att se i den ökade skritten 

sedan tar jag upp tyglarna igen och det ska jag göra smidigt så att han inte blir taggad och börjar trava eller nått. Jag ska se till att det verkligen är mellan skritt för att sedan innan A gå över till samlad skritt. 

sedan i den samlade skritten så fattar jag vänster samlad galopp och han måste fatta från bakbenen så jag måste rida in i fattningen och sedan se till att han direkt kommer in i samling och inte rusar iväg för mig. Sedan fortsätter jag genom hörnet och ser till att ställa igenom honom där så att han slappnar av och kommer ner i formen 

sedan direkt efter hörnet så går jag in i en åtta meters volt och det är väldigt svårt att få till. Här måste han vara på bakbenen och i samling och verkligen vänta på mina signaler. Jag ska böja han efter volten och se till så att han inte bara välter utan verkligen är balanserad genom volten. Ska även ställa igenom honom så att han börjar slappna av i överlinjen 

sedan ur volten så rider jag rakt fram i samling till P där jag vänder en kort diagonal till s och på mitten vid X så gör jag ett enkelt byte. Jag ska se till att rida in i övergången och verkligen jobba skritten in i nästa fattning. Så att det blir fina övergångar och att han behåller en rund och avspänd form. 

sedan är det en till volt där jag ska tänka på exakt samma sätt som i den första 

sedan rider jag i samling till M där jag rider i en kort diagonal till E och på mitten vid I så gör jag ett byte till vänster galopp. Här ska jag se till att göra små halvhalter och rakställa honom. Ska även se till att flytta undan bogarna lite innan fattningen och balansera upp honom på ytter så jag inte blir för stark i inner i bytet för då finns det risk för att det blir orent. 

sedan rider jag in i en båge från E till B och där ska jag bara se till att förbereda honom för nästa byte och se till så att han är på bakbenen och i balans och kontrollera formen och eventuellt ställa igenom honom lite och se till att han börjar jobba i en rundare och mer avslappnad form. 

sedan är det ett till byte där jag ska tänka på precis samma sätt som i det första. Sedan rider jag ut i höger varv och ställer igenom honom i hörnet och får honom att slappna av och se till att han är på bakbenen. 

vid M till F rider jag sedan in i ökad galopp och där ska jag se till att samla mycket och efter så att det blir fina övergångar och sedan se till visa en tydlig ökning så att det inte blir för mesigt. Men sedan måste jag sätta honom på bakbenen efter igen så att vi får ett fint avslut. 

sedan rider jag upp på medellinjen i samlad galopp och ser till att det blir rakt och att han är i balans. Sedan rider jag in i hallten och ser till att den blir precis på X och att han går kvar i formen genom att jag samlar ihop honom mycket innan hallten så att han verkligen är förbered. 

så det var nog allt jag ska tänka på i programmet. Tycker att detta är en sådan bra övning att göra för sig själv då det verkligen ger mig chansen att tänka igenom moment för moment så att man inte tappar onödiga poäng på slarv. Tack för att du läste! 

Vi hörs!
Instagram: sandralodin och dressageteamlodin 

facebook: sandra lodin, dressageteamlodin och Hatchet dressage 

sc: jeanette.lodin 

mail: dressageteamlodin@gmail.com