lektion på Hatten+markarbete

13.02.2018

Hej allesammans! Nu tänkte jag gå igenom gårdagens lektion på hatten. Vi fick börja med att lossa honom genom att flytta undan honom för skänkeln på volter. Där måste jag börja tänka på att inte flytta för tygeln utan att jag använder skänklarna och sitsen mera. Sedan så tränade vi fattningar i skänkelvikningarna och det var första gången jag fattade galopp på honom från trav och nu i början så har vi inte hittat varandra riktigt så han förstod först inte riktigt vad jag menade. Alla fattar galopp på olika sätt och jag är van att fatta på ett sätt på min ponny och när jag gjorde lika dant på Hatten så förstod han inte. Därför fick jag leta mig fram och försöka hitta dom rätta hjälperna och det tog ett tag men sedan fick vi till ett par riktigt fina fattningar. Efter det så tränade vi på skänkelvikningar på diagonalen vilket fungerade väldigt bra. Hatchet är så mycket känsligare så jag behövde bara säga åt han vad han skulle göra en gång och sedan kunde jag bara sitta stilla så flyttade han för sig själv. Så himla härlig häst! 

I galopparbetet fick vi träna lite byten på diagonalen och att han ska bli rund och lägre i formen då han gärna kryper upp. Även några övergångar till skritt och där gäller det att det inte blir för hastigt utan att jag samlar och använder små hjälper. 

Nu ska jag fortsätta träna på att ge honom små hjälper, rundare och lägre form samt att jag försöker hitta rätt hjälper i fattningarna så att dom sitter ordentligt. 

Leo fick igår ett markarbetes pass där vi fokuserade på lösgjordheten och låg form. Han fick sig ett rejält konditionspass i söndags så därför fick han bara stretcha igår. Han var så fin och jag tyckte att han kämpade på riktigt bra! 

Så stolt över mina prinsar. 

Vi hörs! 

1000 kramar från mig och hästarna