Hoppsadel~Svårt att hitta balansen

17.01.2018

Hej allesammans! Idag är det onsdag och denna vecka börjar gå mot sitt slut. Dom två senaste träningarna på Leo har känts väldigt bra. I måndags så tog vi ett lösgörande pass på långa tyglar i ridhuset och bara stretchade igenom i båda varven. Han fick galoppera på lite granna och på slutet tycker jag att han hade kommit igenom i kroppen rätt så mycket men vi har fortfarande en bit kvar innan han blir som jag vill ha honom.

Igår så red jag över bommar med Leo och för att variera trycket på hans rygg så valde jag att ta hoppsadeln även fast varken jag eller Leo tycker om den speciellt mycket. Jag tycker det är så svårt att byta sadel så där för man sitter på ett helt annat sätt och lägger vikten på andra ställen vilket gör att det tar ett tag innan man hittar samma balans som i våran dressyr sadel. Men han var super fin på markarbetes passet även om jag hade lite svårt för hoppsadeln. Han tyckte att det var skönt att få sprätta lite på benen och på slutet frustade han en massa. Så härligt när man märker att både man själv och hästen är nöjd.

Idag ska Leo få en vilodag för lite återhämtning. Jag ska bara dit och gå en promenad med han direkt efter skolan och sedan så ska han få lite massage med "competition gel" för hans muskler och sedan vila resten utav dagen.

På torsdag så kommer vi även igång igen med lektioner för Josefin så det ska bli super roligt att få nya tips och utmaningar att fortsätta jobba med för att utvecklas ännu mera.

Vi hörs om hur träningen går!

1000 kramar från mig och hästarna