mitt påsklov

09.04.2018

Hej allesammans! Idag så är det måndag och en ny vecka på ingång. Mitt påsklov har varit toppen! Det känns som att jag mer och mer börjar hitta knapparna på Hatten trots att det fortfarande är en lååång övergångsprocess från ponny till storhäst. Jag har ju ridit och tävlat storhäst förut men jag trodde ändå inte att det skulle bli en sådan stor skillnad på att rida ponny som det är att rida storhäst. Men hur som helst så tycker jag att det är riktigt roligt och det känns så spännande att inte riktigt veta hur framtiden ser ut och hur långt jag kan klättra med Hatten. Just nu längtar jag ihjäl mig på att få tävla trots att jag vet att det är många timmar i sadeln som saknas på Hatten för att vi som ekipage ska vara redo för det.

Tillbaka till mitt lov, det började med att jag och Hatten åkte till Surahammar för att delta i projektet knatte trix till grand prix och detta kan du läsa mer om i mitt förra inlägg.

Sedan så fortsatte lovet med mycket träning och vi fortsatte att jobba vidare med dom tips vi hade fått med oss från Sura. Förresten, dagen före vi åkte till Sura så var vi till Equirehab för att kolla upp Hattens rygg. Vi har ju bytt sadel och vi ville försäkra oss om att den låg bra på honom så att han inte har fått ont i ryggen utav den. Monika var väldigt nöjd med hur sadeln låg och hans rygg. Han var så bra i ryggen vilket kändes så himla skönt, nu är det bara att köra på!

I fredags så red jag lektion för Josefin där jag fick lära mig hur jag ska göra för att lossa honom. Fick rida på serpentiner med volter och lära mig att få honom att spåra lagom mycket på volterna så att han inte går på dubbla spår utan att han är formad efter volten. I höger varv så ställer han ut ett "stödben" och kommer ut för lång med baken vilket gör att han kommer på dubbla spår. I vänster varv vill han gärna spåra för mycket så där försöker jag hålla honom så rak som möjligt.

Han var helt fantastisk fin i traven. Formen på slutet satt som en smäck och min sits har blivit så mycket bättre och starkare. I galoppen så var det lite jobbigare. Men även där kom han igenom och blev riktigt fin. Vilken känsla när man känner att det börjar ge resultat och man börjar komma framåt.

Igår så kom Sara på besök och red Hatten. Så roligt att få se någon som verkligen känner honom sitta upp. Han var så fin och det var så roligt att få se hans fina kvaliteter. Så inspirerande!

Vi hörs om hur allting går!
1000 kramar från mig och hästarna