Veckans första ridpass-elasticitet och rörlighet  

04.09.2018

Hej allesammans! Idag är det tisdag och veckan har nu kommit igång. 

Igår så fick Hatten och jag sällskap utav Matilda och Higge. Vi joggade dom lite granna nere i sommarhagen och dom skötte sig fint båda två. 

Hatten kändes lite stel i början och lite "lång" så jag gjorde tempoväxlingar och övergångar för att få honom där jag vill. Det blir lätt att hans bakben rinner iväg och han blir lång och det blir då svårt för mig att rida ihop, jag vill få hans bakben in och under honom för då blir allt så mycket enklare. Jag varierade även hans form mycket för att få den här elastisiteten i hans rygg som jag vill ha. Några minuter i lång, låg och rund form för att sedan ta upp honom i en högre och rundare form. Sedan fortsätte jag att variera på det sättet samtidigt som jag la in tempoväxlingar. 

Han blev riktigt fin efter lite arbete. Det jag behöver jobba på är att jag måste slappna av i låren så att jag inte kniper där uppe för då tycker hatten att det blir obehagligt och då sänker han ryggen vilket jag inte vill. Jag måste slappna av i låren och sedan använda mer underskänkel istället så att jag får upp ryggen, men det är bara att fortsätta att träna på. 

Idag så ska jag rida lektion för Josefin. Vi hörs i morgon om hur det går!

Kram Sandra 

Instagram: @sandralodin och @dressageteamlodin

facebook: Sandra Lodin, Hatchet dressage och dressageteamlodin

sc: jeanette.lodin 

Mail: dressageteamlodin@gmail.com