Lektion-inridningar och halter

05.09.2018

Hej allesammans! Idag så är det onsdag och det känns som att veckorna går så fort just nu. Igår så red jag lektion för Josefin. Han har känts så fin  den senaste tiden, han är så härlig att rida just nu. 

På lektionen så började vi med att bara rida sidvärts på volter och sedan gick vi över på att träna inridningar och halter då vi har haft lite problem med dom på programridningarna. Det blir liksom lite vingligt för att jag inte ramar in honom ordentligt och sedan blir han lång och stark in i halten. Nu så fick jag tipset att tänka att jag ska kunna rida ut i både varven så att jag jobbar med båda sidorna så det inte blir vingligt. Det gick så mycket bättre efter en del tragglande. Dom blev mycket rakare och han var inte lika stark in i halten och han gick kvar i formen. 

Sedan fick jag träna på att försöka ha ner hälarna när jag skänklar så jag istället bara drar bak låret lite granna och lägger på skänkeln. Jag måste helt enkelt få bort min vana att dra ner tårna när jag skänklar för att det ser slarvigt ut och jag får inte upp ryggen på samma sätt då. 

Sedan tränade vi lite seriebyten för att hatten skulle tycka att det var lite kul. Det jag behöver tänka på är att jag inte fastnar i höger handen i bytet till vänster för då kan han inte byta rent. Jag måste stabilisera upp honom på den nya yttertygeln, i det här fallet vänster tygeln. Jag rättade till det och sedan bytta vi som ingenting. 

Han bjöd på en sådan fin känsla! 

Idag ska vi träna lite programdelar inför programridningen. 

Kram Sandra 

instagram: @sandralodin och @dressageteamlodin

Facebook: Sandra Lodin, Hatchet dressage, dressageteamlodin

sc: jeanette.lodin

mail: dressageteamlodin@gmail.com