programridning+planer framöver 

30.08.2018

Hej allesammans! Tänkte i detta inlägg prata lite om hur det gick på programridningen och hur planen med Hatchet ser ut framöver. 

Igår var jag som några säkert vet på SURF för att rida igenom ett program. Anledningen till att vi inte har kommit igång med att tävla är för att han går på mediciner med karens på och vi måste sluta med medicinerna först innan vi kan komma igång. Han får mediciner för att han nyss opererat ögat så det tar ett tag för det att läka ihop ordentligt. Men jag är glad över att ha kommit igång med träningen iaf och programridningar är bättre än ingenting. 

Jag red fram rätt länge igår för att han blir aldrig trött på det sättet så att han blir matt utan han blir egentligen bara finare och finare. Totalt red jag ungefär 45min och sedan skrittade jag även fram honom i ca 30min. Han behöver lång framskrittning så att han kommer igång i kroppen ordentligt. På framridningen kändes han lite till och från. Men största delen var han super fin. Jag fokuserade mest bara på att få igenom honom för allt blir så mycket enklare om han är igenom och går i en bärig form. 

När jag sedan skulle rida igenom programmet så försökte jag bara koncentrera mig på att inte sluta rida utan att verkligen rida honom ordentligt i varje steg med sits och skänkel. Det jag är minst nöjd med är mina inridningar då det blev lite vingligt och han blev stark in i halten. Men resten utav programmet gick så bra. Han var fin i formen, han hade elastiskt steg och kändes mjuk och jag förbättrade den förvända galoppen så mycket från förra gången. Vägen blev spikrak och han behöll takten så fint och galopperade med fint tryck. Det slutade på 68% och kommentaren "pampig häst, väl visad utav sin ryttare" från domaren. Det är mycket att finslipa på men det känns kul att veta att det kan bli ännu bättre. 

Nu ska vi fortsätta att träna vidare och utvecklas ännu mer och så hoppas vi snart kunna vara ute på banan på riktigt. 

Kram från mig och Hatten