tävling i Jönköping 

21.11.2018

Hej allesammans! Idag så är det onsdag och i helgas var vi iväg och tävlade i Jönköping så i detta inlägg tänkte jag berätta lite om det. 

Vi var påväg ner till Jönköping när våran bil började krångla. Som tur var så fick vi hjälp och kunde byta bil så att vi kunde köra vidare men det tog ett tag och vi fick vänta i över 1h så när vi väl var framme i Jönköping så hade vi 30 min på oss att lasta ut och göra i ordning Hatten, skritta fram och rida fram. Vi fick skynda oss så mycket som det bara gick. När vi kom till framridningen så skulle jag inte hinna både värma upp honom och ta upp honom i form och sätta honom på bakbenen så jag valde att använda dom minutrarna jag hade på mig till att stretcha honom och lossa sidorna efter den långa åkturen. 

Inne på banan så tog jag upp honom i den formen som jag ville ha men eftersom att vi inte hade fått chansen att rida fram ordentligt så kunde jag inte sätta det trycket som jag kanske egentligen hade velat haft eftersom att jag behöver tid på mig för att få honom i rätt arbete och skulle jag börja sätta tryck i honom så skulle det förmodligen egentligen bara leda till att han blev spänd i överlinjen. 

Under programmet så hann jag inte tänka så mycket på hur han kändes utan jag koncentrerade mig på att se till att vi gjorde det bästa vi kunde utav dom förutsättningarna vi hade den dagen. Jag försökte istället se till så att vi plockade poäng på vägarna och helheten i sig. 

Jag skrittade ut från banan och det kändes faktiskt riktigt bra. Han var otroligt fin med tanke på att vi knappt alls hunnit rida fram. Skolorna blev så mycket bättre och bytena var mjuka. Han kändes harmonisk och följsam igenom hela programmet. Procenten stannade på drygt 68% vilket betydde att vi klättrade upp på en tredje plats och även hade kvalat till MSVB. 

68% första gången vi startade MSVC1 hade jag aldrig kunnat ana. Detta var sjukt kul och jag var så himla glad. Han känns finare än finast och jag är så glad över att få göra denna resa med en sådan fantastisk häst. Det kunde inte ha blivit bättre!

Vi hörs!
Kram Sandra 

instagram: sandralodin och dressageteamlodin

facebook: sandra lodin, Hatchet dressage och dressageteamlodin

mail: dressageteamlodin@gmail.com

sc: jeanette.lodin